Cashback – hvad betyder cash back?

Kategorier: Alle

Vil du gerne have nogle af pengene tilbage for et produkt du allerede har købt? Så er cashback konceptet lige noget for dig. Der findes forskellige cashback services der giver dig penge tilbage for at handle udvalgte steder el. købe bestemte produkter.

Cashback er et koncept der giver dig som forbruger mulighed for at få penge tilbage for noget du har købt. Beløbet du får retur variere fra cashback aftale til cashback aftale, men her kan du blive klogere på hvordan du bedst muligt udnytter de cashback muligheder der findes.

Hvordan virker cashback?

Cashback er en form for omvendt kupon eller rabat. Normalt ville man sige: “du får rabat ved køb af denne”, men med cashback siger man: “når du har købt og betalt denne, giver dig nogle penge tilbage”.

Konceptet kan fungere på flere forskellige måder:

  1. Registrering af køb
  2. Køb gennem en portal
  3. Kundeklub
  4. Køb med bestemte betalingsmidler

Ved registrering af køb, får du kun cashback hvis du kan bevise at du har købt et bestemt produkt et bestemt sted fra. Denne måde at få cashback på er ikke så udbredt, men du kan eksempelvis bruge servicen Rabble.

Der findes en del online platforme hvor du kan få cashback, hvis du køber gennem deres portal. Det indebærer ofte at du skal registrere dig og klikke på et bestemt link på deres hjemmeside, så de kan registrere at købet er foretaget igennem dem, hos en partner.

Kundeklubber er meget udbredte, og selvom det ikke opfattes sådan, så er det også en form for cashback. En kundeklub giver dig som regel kun cashback hos en butik/forhandler, og det kan enten være i form kroner og øre el. point, som du så kan bruge hos shoppen næste gang. Eksempler på dette er Club Matas, Coop Medlemmer og IKEA Family. Det er ikke helt rigtig cashback, da du ikke kan få pengene udbetalt.

Når du betaler med dit kort, så får du som udgangspunkt ikke cashback, men efterhånden er mange butikker og webshops begyndt at samarbejde med forskellige betalingsmidler/kort, som sikre dig at du får penge tilbage ved køb i disse butikker.

Hvilke butikker har cashback?

Der er mange forskellige butikker der er med i en partneraftale, der gør at du kan få cashback når du handler hos dem. Der findes også butikker og webshops der køre deres egen cashback, men det er ikke at anbefale, da man virkelig skal købe meget før det giver mening.

Jeg kan ikke liste alle butikker og webshops du kan få cashback i her, men jeg kan give nogle eksempler:

  • Eesy
  • Luksusbaby
  • Shell
  • Elgiganten

Disse butikker har ikke direkte cashback, men samarbejde med en partner. For at få cashback i nogle af disse butikker, skal du altså oprette dig hos en cashback partner el. cashback service. Herunder kan du læse mere om forskellige cashback services.

Cashback services

Der er flere muligheder for at få rigtig fornuftig cashback på helt almindelige dagligvarekøb. De muligheder jeg personligt benytter, og kan anbefale er:

  • Rabble
  • Cashback med VISA

Begge services er lige til at gå til. I Rabble skal registrere en bruger, hvorefter der er mulighed for at få cashback på dit dagligvareindkøb i f.eks. Bilka, Føtex, Netto, 365 el. SuperBrugsen.

Cashback med VISA giver dig cashback ved køb hos aktive partnere. Du skal bare sørge for at betale med dit VISA-kort og så får du X antal procent i cashback.

Skriv en kommentar