Hvad er min bolig værd?

Kategorier: Alle, Bolig

Hvad er min bolig værd? Et spørgsmål de fleste boligejere stiller sig selv med jævne mellemrum og med god grund. For de fleste boligejere er en bolig også en investering og derfor giver det god mening man gerne vil se hvordan det går men den investering en gang imellem, ligesom man holder øje med sine investering i aktier og hvordan de går.

Gratis online boligvurdering – Hvor meget er min bolig værd?

Heldigvis er det i dag nemt at få lavet en boligvurdering uden at skulle kontakte en ejendomsmægler der kommer ud og vurdere boligen fysisk. Der ligger så meget offentlig data på boliger at flere digitale ejendomsmæglere og online platforme tilbyder en online vurdering af din bolig, alt du skal indtaste er den adresse og evt. supplerende oplysninger.

Herunder kan du se de muligheder vi anbefaler for at få en gratis online vurdering af dit hus el. din lejlighed.

Estaldo boligvurdering

Gratis online boligvurdering hos Danmarks digitale ejendomsmægler.

Valuea.dk boligvurdering

Gratis vurderingsrapport med tilbud om fysisk opfølgning

Offentlig vurdering af hud og lejlighed

Det offentlige, staten, laver også af og til en vurdering af grunde og boliger i hele landet. Og ganske unikt for 2022 er at der faktisk kommer helt nye offentlige ejendomsvurderinger, hvilket ikke er sket i en længere årrække og også er stærkt kritiseret.

Reelt set betyder det at man ikke rigtig har kunnet bruge de tilgængelige offentlige vurderinger i lang tid, fordi de har været forældet, men det bliver er altså lavet om på nu. Det bør i alle tilfælde have en positiv effekt på hvor meget din bolig er værd.

Hvor ser jeg min ejendomsvurdering?

De nye offentlige vurderinger bliver rullet ud løbende og du kan se dem for lige netop din bolig på …dk

Hvor meget er min bolig steget i værdi?

En ny vurdering af din bolig kan du bruge til at se hvor meget din bolig er steget eller faldet i værdi, og tage en beslutning om du vil gå videre med et salg el. om du har mulighed for at tage yderligere lån i boligen til mindre el. større renoveringsprojekter. De nye offentlige vurderinger der bliver rullet ud, siger lidt om din boligs værdi, men det er der mange andre ting der også gør.

Der er mange ting der har betydning for hvor meget din bolig stiger i værdi, herunder boligens stand, beliggenhed og udbud og efterspørgsel, men som udgangspunkt kan du forvente at din bolig stiger med 4-5% i værdi år efter år, hvis man ser det som en langsigtet investering. Det betyder ikke at din boligs værdi ikke kan falde et el. flere år i træk.

Udbud og efterspørgsel effekt på boligens værdi

(indsæt udbud/efterspørgsel graf)

Grafen herover viser hvordan prisen afgøres af udbud og efterspørgsel. Stiger efterspørgslen på boliger, som vi eksempelvis har set under corona, så vil priserne også stige. Falder efterspørgslen på boliger, så vil man se at priserne også falder.

Selvom efterspørgslen eksempelvis er faldet i kølvandet på corona-pandemien og værdien af boliger derfor også bør falde, så er udbuddet faldet tilsvarende hvilket er med til at skubbe prisen op ad.

Din bolig er ikke nødvendigvis steget i værdi, under finanskrisen i 2008 var det blandt andet en boligboble der var grunden til krisen. Priserne var overophedet og det resulteret i et kraftigt fald i ejendomsværdi på tværs af brancher og lande. Det betyder at friværdien kan forsvinde el. blive mindre.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Det er ikke for sjov man siger det og også derfor TV2 har valgt at kalde deres TV-program om boligjagt for netop dette, for beliggeheden er en af de absolut største faktorer på værdien af din bolig og grunden til der er så store skæl i forskellige landsdele.

De eftertragtede beliggenheder er dyrere og det hænger selvfølgelig også sammen med at efterspørgslen på dette er højere. Generelt kan man sige at beliggenheder i listen herunder har en højere værdi:

  • I el. tæt på storbyer
  • Udsigt til vand
  • Adgang til natur
  • Indkøb og foreningsliv i nærområdet

Du kan 

Din boligs stand – slidt el. nyrenoveret?

Hvad er min bolig værd ifølge GeoMatic?

DinGeo ejendomsvurdering

Boligskøn fra Nordea

Skriv en kommentar