Restemad = billig mad

Kategorier: Alle, Forbrug

Restemad eller mad af rester er den billigste mad du kan lave, og det er fordi den i teorien er gratis. I praksis har du selvfølgelig betalt for den, men du har ikke købt den med det formål at lave restemad ud af den.

Der er rigtig meget godt restemad man kan lave, og det er kun din madkunst der sætter begrænsninger. I denne artikel tager jeg udgangspunkt i retter de fleste vil madrester til at lave. Det er disse ingredienser der bliver udgangspunktet for mine forslag:

Friskvarer:

  • Æg
  • Gulerødder
  • Kartofler
  • Mælk
  • Ost
  • Salat
  • Løg
  • Hvidløg
  • Tomat

Tørvarer:

  • Pasta/spaghetti
  • Hakkede tomater
  • Havregryn
  • Mel
  • Nødder/tørrede frugt
  • Krydderier

Det er ikke mange ingredienser, og du bør have minimum til at lave et par retter, har du bare nogle af disse råvarer.

Ideer til med med rester

  • Omelet
  • Råkostsalat
  • Pasta i sauce
  • Pasta med stegte grøntsager
  • Pastasalat
  • One pot pasta
  • Gulerodsnuggets

Mad af rester i køleskabet

Det sker ofte at man har rester i køleskabet fra mad man har lavet dagen før eller tidligere på ugen. Denne mad kan sagtens bruges til at lave en rigtig god resteret. Det er typisk kød man kan have til overs, og det er derfor oplagt at lave mad ud af de kødrester, og det er uanset om det er kylling, flæskesteg, oksesteg el. hamburgerryg.

Herunder er en liste over gode retter du kan lave ud af alle kødrester:

  • Biksemad
  • Smørrebrød
  • Tapas
  • Kødsovs
  • One pot pasta

Skriv en kommentar